Seminar: AI, wat nu?

We staan aan de vooravond van een nieuwe digitale revolutie, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI). Maar wat betekent AI echt voor ons en hoe kunnen we het potentieel ervan volledig benutten?

Het seminar “AI, wat nu?” is niet alleen een kans om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen in AI, maar ook een uitnodiging om te netwerken en om over het onderwerp te praten met uw collega’s uit andere bedrijven. De combinatie inhoud en het netwerken gaat gegarandeerd waardevolle inzichten geven.

AI is een breed onderwerp en er is veel over te doen. Een van de belangrijkste fundamenten is data en data management.
Connected Data Group omarmt dit onderwerp in de stream Data & AI.

Ochtendprogramma Mini Masterclass “AI is mensenwerk” door Pieter den Hamer, docent en researcher

Voor de meeste organisaties is AI in rap tempo een belangrijk onderwerp geworden. Velen stellen zich de vraag wat AI voor hen kan betekenen of hoe het gebruik van AI op een verantwoorde manier verder opgeschaald kan worden. In dit gastcollege gaan we in op de vraag wat de wetenschap en praktijk ons kunnen leren over wat nodig is om AI effectief en betrouwbaar toe te passen. Natuurlijk gaat dat over data en technologie, en zeker ook over ethiek en risico’s. Maar de grootste succesfactor blijkt -uiteraard- de mens te zijn.

Pieter den Hamer is als docent en researcher werkzaam op het vlak van data, analytics en AI. In zijn werk richt hij zich zowel op de laatste trends en innovaties als op praktische toepassingen. In zijn loopbaan is hij in de academische wereld, overheid en bedrijfsleven actief geweest, met vraagstukken die varieerden van toekomststudies en strategieformulering tot technische pilots en projectuitvoering.  Naast zijn werk als analist verzorgt hij regelmatig als (gast)docent colleges en trainingen voor verschillende universiteiten, hogescholen en andere opleidingsinstituten.

Middagprogramma Connected Data Group: Data & AI stream
Antoine Stelma, Erik Fransen en Ferry Eijgel van Connected Data Group gaan in de Data & AI stream in op de rol van data security en data management om AI succesvol te maken en de rol daarin van data virtualisatie.

Data Management en AI: een noodzakelijke combinatie
Erik Fransen, Lead Data & Analytics consultant/trainer en mede-oprichter Corrected Data Group.
 
AI is hot and happening, de algoritmes worden slimmer en krachtiger en de hoeveelheid beschikbare data groeit maar door. Voor elke vorm van AI is de basis data en in het algemeen geldt: hoe meer hoe beter.
 
Data is daarmee de grondstof voor AI maar moet wel relevant, van de juiste kwaliteit en tijdigheid zijn. De data moet daarom beheerd worden op basis van heldere afspraken (data governance) en de juiste uitvoering (datamanagement). Anders is het “garbage in, garbage out”.
 
In deze sessie introduceren we het standaardframework voor datamanagement DAMA DM-BoK waarmee organisaties in staat zijn om data effectief te beheren en daarmee duurzaam geschikt te maken voor analytische toepassing zoals AI.
 

Interactieve Data Management Quiz

Ferry Eijgel, Data Management consultant/trainer
 
Maak kennis met Virtuele Data Management van Denodo
Antoine Stelma, Lead data architect/trainer en mede-oprichter Connected Data Group.
 
In de sessie krijgt u meer inzicht hoe u uw data veilig kunt beheren, integreren, analyseren en distribueren met behulp van data virtualisatie.
Met de bijgeleverde virtuele Data Catalog bent u nu in staat om alle data in uw organisatie te labelen, waarna u 100% grip heeft op de wijze waarop deze data beschikbaar wordt gesteld aan de eindgebruikers.
Uiteraard zonder dat we hiervoor de data moeten verplaatsen….

 

Datum:
18 april 2024

Locatie:
Van der Valk hotel Eindhoven-Best

Ochtendprogramma:
9:30-12.00: Mini Masterclass
“AI is mensenwerk” door Pieter den Hamer.

Middagprogramma met lunch en netwerkborrel:
12.00-12.45 Lunch
12.45-17.00 Parallele sessies:
– Data & AI (Connected Data Group)
– Microsoft Copilot
– Cybersecurity
17:00-18:00 Netwerkborrel

Sponsor: Denodo

Dit seminar is kosteloos en alleen toegankelijk op uitnodiging voor klanten.

In het kort:

AI seminar: Data & AI stream

• Het seminar “AI, wat nu?” biedt informatie over de ontwikkelingen in AI en netwerkmogelijkheden met collega’s uit andere bedrijven.

• De ochtendmini-masterclass “AI is mensenwerk” door Pieter den Hamer behandelt de effectieve en betrouwbare toepassing van AI, met aandacht voor data, technologie, ethiek en risico’s.

• De middagstream van Connected Data Group richt zich op de rol van databeveiliging en databeheer voor succesvolle AI, met onderwerpen als data virtualisatie en databeheer.

• Het seminar is gratis en alleen toegankelijk voor klanten, met een ochtendprogramma en parallelle middagsessies over AI, cybersecurity en Microsoft Copilot.

 

Inschrijfformulier Seminar: AI, wat nu?

Ik neem graag deel aan:

DEELNEMER

Heeft u dieetwensen?

Aanwezigheid

15 + 5 =

OOK IN-COMPANY!

Onze trainingen zijn ook in-company uit te voeren, naar wens aangepast op je specifieke vragen!