DAMA CDMP Specialist Data Modelling & Design

DAMA CDMP Specialist Data Modelling & Design

De ééndaagse training Certified Data Management Professional (CDMP) Specialist Data Modelling & Design behandelt alle aspecten van Data Modelling en Design, waaronder de business drivers, doelen en principes, de essentiële concepten, activiteiten om te komen tot een datamodel, een overzicht van tools, best practices en richtlijnen voor datamodel governance.

De training bereid je tegelijkertijd voor op het examen Certified Data Management Professional (CDMP) Data Governance Specialist, wat nodig is om het Practitioner- en Masterniveau te bereiken.

Nieuw: DAMA CDMP certificeringstrack met korting!
De Specialist trainingen en certificeringen zijn ook te combineren met de 3-daagse training en certificering Data Management Fundamentals via ons unieke DAMA CDMP certificeringstrack tegen een aantrekkelijke korting. Hiermee bereik je bij een score van resp. 70% en 80% het exclusieve level CDMP Practitioner of CDMP Master.

Selecteer hiervoor tijdens het inschrijven onder “Wil je deze training combineren met de DAMA CDMP Fundamentals training en/of 1 specialist training en examen?” de optie Ja en selecteer vervolgens 1 Specialties en/of DAMA CDMP Data Management Fundamentals. We nemen contact met je op om de trainingsdata definitief vast te leggen.

 

Connected Data Academy is geselecteerd partner van DAMA Nederland en faciliteert de individuele CDMP-certificering alsook de proctoring van klassikale examinering.

Duur:
1 dag + online examen (110 minuten)

Kosten:
€ 995,00 excl. BTW inclusief examen

Kosten van 2e specialty:
€ 895,00 excl. BTW inclusief examen

Kosten DAMA CDMP certificeringstrack:
€ 3.995,00 excl. BTW
inclusief 3-daagse Data Management Fundamentals en 2 specialist trainingen inclusief examens

Deelnemers:
4-12

Cluster:
Management & Governance

Uitvoering:
– 27 juni 2024
– 25 september 2024 

Algemeen

De training gaat dieper in op Data Modelling en Design volgens DAMA Body of Knowledge (DMBoK) en leert je hoe je beleid en procedures ontwikkelt die de waardering van data en datamanagement als bedrijfsmiddel verhoogt.

Je resultaten na het volgen van de training:

  • Je weet de business drivers, doelen en principes, de essentiële concepten, activiteiten om te komen tot een datamodel te benoemen
  • Je kent de tools, best practices en richtlijnen voor datamodel governance
  • Je bent voorbereid op het CDMP Data Governance Specialist examen

Doelgroep:
Deze training is beschikbaar voor iedereen die in het bezit is van een DAMA Certified Data Management Professional (CDMP) Associate Certificaat op Practitioner of Masterniveau en zich wil specialiseren in het uitoefenen van gezag, controle en (gedeelde) besluitvorming om data als een asset te beheren en de waarde uit data assets te verhogen.

Aanpak:
De training behandelt alle belangrijke aspecten rond de planning, monitoring en handhaving van data assets. De benodigde kennis wordt verrijkt met relevante en aansprekende (klant)cases uit de dagelijkse praktijk en omvat ook diepgaande discussie over definities, gebruik en implementatie van metadata.

Tijdens de trainingsdagen oefenen we met interactieve vragenlijsten om het geleerde direct toe te passen. De vragen zijn representatief voor het CDMP-examen en een uitstekende manier om optimaal voorbereid te zijn
op de certificering.

De training wordt verzorgd door een ervaren datamanagement trainer.

Benodigde voorkennis:
CDMP Associate op Practitioner Level of Master Level

Cursusmateriaal:
Het DAMA DMBoK boek (Versie 2) vormt de basis van deze training en dient als voorbereiding op het examen.

De kennisoverdracht vindt plaats door middel van presentaties, use-cases, interactieve vragenlijsten, individuele oefeningen, groepswerk en discussies. De benodigde materialen worden bij aanvang van de training aan de deelnemers verstrekt.

 

Programma

De training behandelt alle aspecten van het Specialist knowledge area op basis van het DAMA DMBoK boek en wordt aangevuld met diverse korte workshops, opdrachten en discussies om daarmee optimaal voorbereid te zijn op het examen.

1. Introduction
1.1 Business Drivers
1.2 Goals and Principles
1.3 Essential Concepts
2. Activities
2.1 Plan for Data Modeling
2.2 Build the Data Model
2.3 Review the Data Models
2.4 Maintain the Data Models
3. Tools
3.1 Data Modeling Tools
3.2 Lineage Tools
3.3 Data Profiling Tools
3.4 Metadata Repositories
3.5 Data Model Patterns
3.6 Industry Data Models
4. Best Practices
4.1 Best Practices in Naming Conventions
4.2 Best Practices in Database Design
5. Data Model Governance
5.1 Data Model and Design Quality Management
5.2 Data Modeling Metrics
6. Wrap Up
6.1 Road to Exam
6.2 Tips & Tricks

 

Trainers

De training wordt uitgevoerd door ervaren trainers, allen gecertificeerd, die naast de theoretische basis hun sporen in de adviespraktijk verdiend hebben en dagelijks betrokken zijn bij tal van data(management)projecten.

Examen & Certificering

Na afronding van de training verzorgen wij je inschrijving voor het certificerende Specialist examen van DAMA Internationaal.

Het engelstalige, openboek-*Specialistexamen is ontwikkeld door DAMA International. Het examen test je kennis op de laatste versie van de Data Management Body of Knowledge (DAMA-DMBoK2).

Je dient het examen, dat bestaat uit 100 multiple-choice vragen, binnen 90 minuten af te ronden. Indien Engels niet je moedertaal is wordt het examen met 20 minuten verlengd.

Specialist Badges & Certificaten
Als je een score van meer dan 70% bereikt, kun je in aanmerking komen voor de status CDMP Practitioner. Practitioners hebben naast 2-10 jaar ‘Industry Experience’ ook 2 specialistische examens afgelegd met eveneens een score van tenminste 70%.

Om CDMP Master te worden heb je een score van tenminste 80% nodig voor zowel het het Data Management Fundamentals examen als 2 Specialist examens. Daarnaast geldt dat er minimaal 10 jaar ervaring is vereist. Dit wordt getoetst op basis van een in te dienen CV bij DAMA International.

Specialist examens
De volgende specialistische examens beschikbaar:
 Data Modelling & Design
– Metadata
– Data Quality
– Data Governance
– Datawarehousing & Business Intelligence
– 
Reference & Master Data Management
– 
Data Integration & Interoperability 

De volgende specialisatie is in voorbereiding:
– 
Data Architecture

Herexamen
Wanneer het resultaat onvoldoende is, of wanneer een hoger resultaat gewenst is, kan er een herexamen worden aangevraagd. Een herexamen kost 250,- euro (Excl. BTW) en kan in overleg, vrijwel direct, ingepland worden. Er is een minimumperiode van 48 uur vereist tussen een eerste poging en een herexamen.

DAMA International levert de examens en houdt de status bij van gecertificeerde professionals. De certificering is 3 jaar geldig.

*DAMA-DMBoK2 boek
Het DAMA-DMBoK2 boek vormt in samenhang met de training de basis voor de voorbereiding op het Specialist examen. 

Inschrijfformulier Specialist Data Modelling & Design

Wil je deze training combineren met de DAMA CDMP Fundamentals training en/of 1 specialist training en examen?

Welke training en examen wil je combineren met deze Specialty?

We nemen contact met je op om voor de betreffende specialisttrainingen de uitvoeringsdatum vast te leggen

DEELNEMER

Voorwaarden

"Hoe ben je bij ons terechtgekomen?"/"Waar ken je ons van?"

8 + 4 =

*Voorwaarden

 

Druk- en zetfouten voorbehouden.

Connected Data Academy | www.connecteddataacademy.com

OOK IN-COMPANY!

Onze trainingen zijn ook in-company uit te voeren, naar wens aangepast op je specifieke vragen!