“Het beheren van masterdata is complexer dan je denkt”

Ben Teunissen is sinds vijf jaar zelfstandig Enterprise Data Architect en sloot zich aan bij The Future Group, een netwerk van zelfstandige ondernemers in de IT. Ook heeft hij zitting in een aantal DAMA-werkgroepen. Op die manier houdt hij een brede blik en onderhoudt hij contacten met evenknieën in andere organisaties.

Waarom volgde je de special training over Reference & Master Data? Deze training betreft een onderwerp, dat heel, heel vaak aan de orde komt. Het goed kunnen beheren van reference- en masterdata is één van de kwaliteiten die je nodig hebt, en het is ook één van de onderwerpen waarbij veel fouten worden gemaakt. Het  lijkt simpel, maar het is een uitdaging om het goed te doen.

Mijn volgende special is het gebruik van meta data. Meta data om om processen te sturen is sterk in opkomst, bijvoorbeeld op het moment dat je iets wilt personaliseren.

Ik heb eerst de Fundamentals-training gevolgd om zaken te kunnen plaatsen en volg nu een aantal specials.  Vanwege de directe toepasbaarheid heb ik als eerste gekozen voor de training over Reference & Master Data.”

Waarom koos je voor de Connected Data Academy? “Ik had de Fundamentals-training al gevolgd en was heel enthousiast, met name over de trainers. Zij hebben hun sporen in dit werkveld verdiend en zorgen echt voor veel verdieping. Ze lokken discussies uit, en dat vind ik het allerleukst. Kennis kan ik ook wel opdoen uit een boek, maar in gesprek gaan met vakgenoten, die door hun andere achtergrond anders naar een vraagstuk kijken, daarvan leer je het meest.”

Wat vond je van de kwaliteit van de special Reference & Master Data? “De training geeft je een goed inzicht in de complexiteit die bij dit onderwerp komt kijken. Hij behoedt je voor fouten. Ook was ik weer erg enthousiast over de trainer. Hij geeft de theoretische kennis een praktische lading door zaken uit te discussiëren.  Wat mij betreft, zouden ze nog wat meer theoretische kennis over reference en master data aan de training mogen toevoegen, bijvoorbeeld door gericht een aantal boeken aan te aanraden. Dan is het helemaal top!”

Ook interesse in CDMP training en certificering?
Meer informatie of direct inschrijven via:
https://connecteddataacademy.com/management-governance/