“Ik heb nu een kapstok en weet waar ik dingen moet ophangen”

Ben Teunissen is sinds vijf jaar zelfstandig Enterprise Data Architect en sloot zich aan bij The Future Group, een netwerk van zelfstandige ondernemers in de IT. Ook heeft hij zitting in een aantal DAMA-werkgroepen. Op die manier houdt hij een brede blik en onderhoudt hij contacten met evenknieën in andere organisaties.

Waarom koos je voor de CDMP Data Management Fundamentals training? “De datamanagementwereld is zo ongelofelijk breed dat het soms lastig is om zaken te plaatsen. Door het volgen van deze driedaagse training heb ik een kapstok gekregen waarmee ik datamanagement onderwerpen snel kan plaatsen volgens het DAMA framework. Ik weet nu beter waar ik sta  als ik een bepaald topic vastpak. Heb ik bijvoorbeeld te maken met reference data of met masterdata? En wat zijn daar de consequenties van? Ik weet ook beter welke andere onderwerpen aan een bepaald vraagstuk relateren. Wat dat betreft is het DAMA Framework een soort kompas: waar kijk ik naar en welke richting moet ik op? Ik voel me in mijn rol als Enterprise Data Architect soms een huisarts: veel problemen kan ik zelf oplossen, maar soms gaat het iets verder dan mijn expertise reikt en dan moet ik doorverwijzen. Ik begrijp door deze training beter wanneer het slim is om door te verwijzen en naar wie ik dat dan het best kan doen. Als ik doorverwijs, dan helpt het DAMA Framework ook om dezelfde taal te spreken met anderen in het ecosysteem. Het geeft in dergelijke gesprekken meteen een gedeeld referentiekader en verdieping.”

Waarom koos je voor de Connected Data Academy? “Vooral vanwege de trainers. Antoine en Ferry brengen een enorme bak aan praktische ervaring met zich mee. Ze dragen niet alleen maar platte kennis over, ze gaan met je in gesprek over je eigen uitdagingen en brengen je op andere ideeën. Daarnaast hebben zij andere kennis en ervaring dan ik. Ik ben een generalist en kom vanuit de business. Antoine komt echt vanuit de techniek. Hij kan me dingen vertellen, die ik zelf nooit zou kunnen ontdekken. Ik vind het het mooist als iemand tegen mij zegt: wat zeg jij nu voor stomme dingen? Ik hou van de confrontatie, daaruit ontstaan de beste gesprekken. De trainers van de Connected Data Academy durven dergelijke kritische gesprekken met je aan te gaan. Ze stellen de trainingen zo op, dat er vanzelf discussies ontstaan. Daar leer je het meest van. Ik kan best het boek lezen en dan haal ik het certificeringsexamen ook wel. Maar dan mis je het allerbelangrijkste: de onderlinge gesprekken, de discussies, en de verschillende brillen waarmee mensen naar eenzelfde vraagstuk kijken.”

Wat vind je van de kwaliteit van de CDMP Data Management Fundamentals training? “Ik ben een enorme fan van deze training. De belangstelling voor het datagedreven werken is groot. En als je dat een beetje gestructureerd wilt aanpakken, dan moet je overzicht hebben, anders doe je maar wat. Dat overzicht biedt deze training je in slechts drie dagen tijd.”

Ook interesse in CDMP training en certificering?
Meer informatie of direct inschrijven via:
https://connecteddataacademy.com/management-governance/