LIVE WEBINAR Moderne Data Architectuur (11 juni 2020 10.30-12.00 uur)

Gegevens dienen sneller en in grotere hoeveelheden beschikbaar te zijn voor analyse. De statische architecturen uit het verleden, zoals een datawarehouse, zijn steeds minder in staat om de grote hoeveelheid en diversiteit van gegevens en informatievragen te ondersteunen.

Organisaties die data gedreven willen werken, zijn bezig met het aanpassen van hun data architectuur en bewegen naar een data- en analytics platform. De uitdaging daarbij is om de registratie en kennis van en over de gegevens te borgen in een data catalog. Hiermee kan een balans worden gemaakt om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving en optimaal rendement te halen uit de verzamelde gegevens.

Moderne, toekomstbestendige, data architecturen bevatten datagerichte oplossingen voor het vastleggen, verwerken en leveren van een (enorme) hoeveelheid gegevens om vanuit de diversiteit van informatiebehoeften real-time de juiste gegevens te leveren.

De moderne data architectuur definieert voor een organisatie een set aan methoden, tools, technieken en processen die daarvoor nodig zijn. Gegevens zijn toegankelijk voor gebruikers en systemen via één virtueel data portaal en worden daar ter beschikking gesteld middels Data Virtualisatie.

Data Virtualisatie stelt gegevens 24/7, beveiligd, onder Governance en just-in-time beschikbaar aan afnemende partijen en systemen. Onafhankelijk van waar de data zich bevindt, worden gegevens beschikbaar via één logische virtuele laag. Denk hierbij naast gegevens uit de traditionele systemen aan gegevens uit IoT, SAAS, PAAS en IAAS-toepassingen, maar ook sensordata, externe data en big data oplossingen zoals Data Lakes.

Een datawarehouse kan in de moderne data architectuur nog steeds als component onderdeel uitmaken van de complete data architectuur.
Wil je meer weten over moderne data architectuur schrijf je dan in voor het gratis #Samengroeien webinar Moderne Data Architectuur van Antoine Stelma op donderdag 11 juni a.s. van 10.30-12.00 uur via onze partner Vijfhart IT Opleidingen.

Doel:
– Kennis van nieuwe methoden en technieken om informatie te ontginnnen
– Inzicht in de verschillende lagen van een moderne Data Architectuur
– Inspiratie om een snelle (auditeerbare) informatievoorziening in te richten

Onderwerpen:
– Referentiearchitectuur
– Dataplatform
– Datavirtualisatie

Doelgroep:
Iedereen die betrokken is bij het snel beschikbaar stellen van (Big) Data voor complexe analyses, de grenzen van hun Datawarehouse oplossing hebben bereikt en/of op zoek zijn naar een data architectuur dat flexibel mee kan bewegen met nieuwe technologieën.

Benodigde voorkennis:
Achtergrond in BI & Datawarehousing, Datamodelleren en/of Dataarchitectuur

Gratis na aanmelding:

OOK IN COMPANY

Wanneer er meerdere collega's zijn met dezelfde leerdoelen bieden we je graag een in-company (maatwerk) training aan.